Klubbladet, September 2000.

Det åbne Valbymesterskab
Grand Prix Lyn

Gæsteredaktørens forord

På det sidste har det ligget lidt stille med klubbladet. Vores faste redaktør Søren har haft travlt og tager nu et halvt år til Finland for at male biler. Når han kommer hjem til foråret har han lovet atter at påtage sig hvervet som redaktør.

I mellemtiden optræder undertegnede som gæsteredaktør i dette nummer af klubbladet. Skal der komme flere klubblade inden Søren vender hjem har vi brug for et par gæsteredaktører mere. Forhåbentlig er der en eller flere der har tid og lyst samt mod på at give sig i kast med opgaven.

Sidste nummer er fra april. Der er sket meget på de 5 måneder siden da. Generalforsamling, juniturnering, VM i lyn, Grand Prix lyn, VM i babyskak. Bare for at nævne nogen af de mange ting. Videre har mange af vores medlemmer deltaget i turneringer ude i byen.

Alt dette skulle jo betyde et svulmende klubblad på størrelse med den gule fagbog. Men ak, der foreligger ikke referat af generalforsamlingen og ingen indlæg eller fortællinger om de mange arrangementer vi har haft i klubben hen over sommeren. Videre savnes selvfølgelig også beskrivelser af vores klubkammeraters laden og gøren i de mange turneringer.

Erling Nilsson

Vinterturneringen 2000-2001

Vi må vist alle indrømme, at sidste års vinterturnering ikke forløb helt problemfrit. Denne sæson har Benny og Morville lovet at tage sig af turneringsledelsen. De har bedt om, at der bliver gjort opmærksom på, at der vil ske en opstramning af afbudsreglerne. Bemærk følgende:

Kære deltager i vinter-turneringen 2000-01

For at undgå sidste sæsons rod med udsatte partier, har bestyrelsen vedtaget et afbudsreglement for vinterturneringen 2000-01. Det bør du have læst igennem, inden du melder dig til VT-en. Du kan finde afbudsreglementet slået op som opslag på klubbens opslagstavle. Hovedindholdet er følgende:

Antag at du ikke kan spille en runde på den fastsatte dato. Du ringer til turneringsledelsen senest dagen før kl. 20.00 og melder afbud. Samtidig giver du nogle nye datoer, hvor partiet foreslås afviklet (Jo flere datoer, der gives, jo større chance for at din modstander kan). Din modstander kan forkaste alle dine datoer og vie dig en alternativ spilledag. Den skal du bruge. Har din modstander allerede givet to andre udsættelser, kan han forlange partiet vundet uden kamp. Hvis du ikke fremsætter forslag til ny spilledag, taber du. Ligeledes taber du, hvis du ikke kan acceptere alternativ spilledag fremsat af din modstander. Møder man ikke op til en runde, uden at turneringsledelsen er informeret, har man tabt. Partier i sidste runde kan ikke udsættes, men erklæres tabt for den spiller, der måtte melde afbud.

Det åbne Valbymesterskab.

Efter de første 6 runder er det overraskende Klaus Karstensen som har lagt sig i spidsen efter at have vundet over Erling Christiansen i 6. Runde.

Men mon ikke Jan Morville for alvor skruer bissen på her til sidst ?, han er ihvertifald mit personlige bud på den samlede vinder, men ellers kan både Erling C, Jan Justesen og Steen stadig nå det endnu.

Midt i feltet finder vi Michael Sørensen, som er med for første gang. Og han har allerede bevist at han bestemt ikke er nybegynder ved at spille remis med så stærke folk som Helge, Wikman og Lethan.

Også vores nyeste medlem, Djoka Sepecan har gjort det rigtig godt bla med en sikker sejr over Niels Wikman i 3. Runde.

Djoka er for øvrigt tidligere mangeårigt medlem af, den nu lukkede, Vesterbro Skakklub og det bliver spændende at følge ham i årets vinterturnering.

Stillingen efter 6. Runde (spillere som er trådt ind undervejs har antallet af spillede partier angivet i parentes).

1. Klaus Karstensen 5
  Flemming Rasmussen 0 (3)

Alex Hansen

Grand Prix Lyn

VM i lyn blev i år vundet af Jan Justesen med 5½ foran Nilsson med 5 point. Der blev første aften spillet med de almindelige 5 minutter i betænkningstid, som vi plejer i lynturneringer. De tre efterfølgende lynturneringer forsøgte vi os med handicap-lyn. Udgangspunktet var, at den svagere spiller for hver 150 ratingpoint i forskel skulle have 1 minut mere og den stærkere spiller 1 minut mindre. Dog måtte forskellen ikke være mere end 8-2. Dette fungerede ganske fint om end der i starten var en del modstand mod denne nye idé. En del af de svagere spillere, der ikke plejer at få point i lyn, fik pluselig mange point.

Grand-prix-lyn II blev suverænt vundet af Just og Frede, der spillede remis med hinanden og ellers vandt resten. Grand-prix-lyn III blev sikkert vundet af Nilsson, der smadrede al modstand. Før finalen stod kampen om den samlede grand-prix sejr mellem følgende tre spillere: Jan Justesen, Just og Nilsson med henholdsvis 37, 38 og 45 point. Nilsson mødte ikke op til den afsluttende finale så kampen stod alene mellem Jan og Just. Jan sikrede sig 1. pladsen og 25 point, og blev derved den samlede vinder af grand-prix-lyn. Just måtte nøjes med andenpladsen og kun 20 point.

Samlede stilling i Grand-prix-lyn:

1. Jan Justesen 62
2. Just Pedersen 58
3. Erling Nilsson 45
4. Alex Hansen 44
5. Jan Morville 31

Yderligere 13 spillere deltog.

Erling Nilsson