Klubbladet, December 2000.

AS 04 Efterår 2000
Miniature

Gæsteredaktørens forord

Først en TAK til holdlederne og Erling Christiansen samt Kim Byrialsen for deres indlæg.
Det kan desværre ikke siges nok, INDLÆG TIL KLUBBLADET ØNSKES ISÆR FRA KLUBBENS EGNE MEDLEMMER!!!!!!
Så når det er sagt kan jeg fortælle at Martin Nielsen står for næste klubblad: martin.sk.nielsen@mail.dk
Deadline til næste klubblad forventes at blive den 11. Januar 2001.

Da en registrering af klubbens skakbøger, videoer o.lign snart står for døren bedes alle aflevere det lånte materiale tilbage. Registreringen vil foregå løbende fra Januar måned.
Hvis det er sådan at man ligger inde med nogle skakbøger, som alligevel ikke bliver brugt, tager vi imod dem med kyshånd!!

Bemærk:
Juleafslutning den 21. December.
Medbring familien samt julepungen så du kan støtte klubben ved at deltage i de(n) årlige julekonkurrence(r). Der vil blive rig lejlighed til at nyde gløgg, æbleskiver, slik, chokolad, småkager...

Robert Malvild

HOLDTURNERINGEN 2000-01:
1.RUNDE

Valby I 2 6 Brønshøj II
1 Peter Munck Mortensen ½ ½ Kenneth Warberg
2 Jan Bach 0 1 Klaus Yssing
3 Jan Morville Schrøder (H) 1 0 Simon Jessen
4 Erling Christiansen ½ ½ Ejnar Andersen
5 Erling Nilsson 0 1 Ole Illum Truelsen
6 Alex Hansen 0 1 Dennis Howe
7 Jørgen Lethan 0 1 Niels Erik Andersen
8 Henri Jensen 0 1 Jannick Jensen

9/11 var 1.holdet i kamp for første gang i denne sæson. Vores modstandere var Brønshøjs 2.hold, der ikke blot kandiderer til at være, men utvivlsomt også er rækkens stærkeste hold. Lutter koordinerede mesterspillere, heraf 5 med rating over 2000. Resultatet, et nederlag på 6-2, var derfor ikke i sig selv overraskende, men prøv engang at kigge på nedennævnte 4 stillinger. 4 stensikre gevinster til os, ikke sandt! Og hvor mange point fik vi så i de 4 partier? Eet eneste, Gud hjælpe mig! Uha, uha! Vi burde have vundet matchen komfortabelt med cifrene 5-3!

Nu skal man vise sine medmennesker overbærenhed, og både Jan Bach og Erling C var formodentlig trætte og muligvis også i tidnød efter et langt parti. Jan Bach havde haft ryggen mod muren gennem det meste af sit parti, men havde i kraft af sine fortrinlige fighteregenskaber skaffet sig et vist modspil, der altså i et kritisk øjeblik endda indebar gevinststilling. Erling C havde i sit parti haft grundigt fat næsten fra start, men hans modstander, gamle Ejnar Andersen, snoede sig som en ål på stegepanden og formåede at sætte Erling i forlegenhed med at realisere gevinsten. Utroligt så mange tabte stillinger Ejnar formår at holde remis eller ligefrem vinde.

Det kniber mere for mig med at finde en undskyldning for Peter Munck og Alex, men jeg prøver hårdt, så det skal nok lykkes - det er jo fortræffelige mennesker begge to!

Erling N stillede sig meget passivt op, driblede ubeslutsomt frem og tilbage med en delvist indespærret løber, og syntes blot at sidde og vente på, at Brønshøjmanden kom og tog ham. Det gjorde han så!

Jørgen spillede sin elskede hollænder og gjorde det i og for sig ikke dårligt, men kombinationen af den klassiske Stonewall-formation og et foretagsomt spil på dronningfløjen førte til for mange svage felter, hvor der oven i købet stod bønder, der ikke i længden kunne forsvares.

Henri lod underfundigt sin noteringsliste forsvinde, så det forbliver uopklaret, hvilke ulykker han bedrev i sit parti. Forlydender vil vide, at Henri på et tidspunkt var særdeles meget med i partiet, og at det i hvert tilfælde ikke var nogen ensidig opvisning af Brønshøjmanden, men som sagt, jeg har ikke nogen partiliste at henholde mig til.

Undertegnede, holdkaptajn Jan Morville Schrøder, spillede solid positionsskak, og omkring træk 30 var Brønshøjmandens stilling trøstesløs, selv om den overfladisk bedømt så ganske tilforladelig ud. Det var vist først meget sent i partiet, at det gik op for Simon Jessen, at han positionelt stod til tab.

Det åbne Valbymesterskab.

Alex Hansen