Valby Skakklub

Klubbens historie

 

En kort introduktion til Valby Skakklub. Der er også en lang fortælling og nogle autentiske indtryk fra klubbens første årti...

 

 

Annonce i Valbybladet 1935Valby Skakklub blev stiftet den 21 januar 1935, da 27 skakinteresserede Valbyborgere samledes til stiftende generalforsamling. Klubben havde de første to år tilholdssted i traktørstedet Korups Have , som ejedes af den daværende formand. I slutningen af 1936 bliver Korups Have solgt til kommunen og nedrevet, formanden flyttede fra byen, og pludselig stod klubben uden lokaler og formand.

Valby Skakklubs nuværende klubhusGennem de næste 20 år flyttede klubben nu på skift mellem lokalerne i Valby KFUM og forskellige selskabslokaler uden dog noget sted at få tilfredsstillende lokaleforhold. I 1956 flyttede klubben så til lokalerne i Valby Kulturcenter , hvor den siden har haft sin faste spilleaften hver torsdag. De 27 medlemmer i 1935 blev hurtigt til mange, og i begyndelsen af 40'erne var Valby Skakklub en af Københavns største med 73 medlemmer.

Benny under en holdkamp mod K41Undtagelsestilstanden under krigen gjorde, at der ikke længere kunne spilles om aftenen, og klubben måtte henlægge skakspillet til formiddagstimerne om søndagen, hvorefter interessen faldt brat. Gennem de næste årtier svingede medlemstallet frem og tilbage. Klubben har idag stabiliseret sig med et medlemstal på knapt 60 og er idag meget velfungerende med mange interne og eksterne arrangementer.

Erling ved juletid 1999Styrkemæssigt havde klubben sin store periode i midten af 40'erne, hvor det lykkedes at komme i mesterrækken (dengang var der ikke noget der hed divisionsturneringen). Senere er klubben gået noget tilbage styrkemæssigt, men klarer sig dog hæderligt i KSU's holdturnering som der deltages i hvert år med indtil flere hold.